De här e ju lite fejj, minst sagt! Att kliva in som den nya krönikören, på ETC Stockholm!!! Om jag får lov, att lite kaxigt citera min Redaktör på ETC, Mariela Quintana Melin:

”DROGER HEMLÖSHET & KÄRLEK.” ”NYA KRÖNIKÖREN JOHN ARTHUR SKILDRAR LIVET PÅ GATAN”

Detta står att läsa på förstasidan i ETC Stockholm #9 som kom ut igår.

ETC ETT

VECKANS FÖRSTASIDA ETC STOCKHOLM http://stockholm.etc.se

 

Det är inte bara fejj, de e en personlig bekräftelse på att det jag beskriver i text och bild funkar och uppskattas. Hajja! ja drog igång mitt skrivande bara ett stenkast i tid härom.

Men ja lovar, den starten gick inte av för hackor. Skit, buller o bång! Mitt opp i att jag nyss blitt strandsatt i Sthlm 28 maj 2007 – efter en period med gatufolket i Rom och Torino – gick det snabbt.

Började omgående sälja gatutidningen, blev skribent S-Sthlm och ledande bloggare där 2009 http://hemlos.situationsthlm.se/johnny/ Det blev, ettusen-tvåhundratrettiotre inlägg. På min hemsida ekebert.se har det blitt 457 inlägg sen 2012-06-27.

 S-Sthlm startade även ett radioprogram 2011. ”RADIOSKUGGA” Där klev jag in som programledare mestadels och vi vann det stora radiopriset 2011. Som årets närradio.

Lärde mej på resan även digitalt foto. Förfrågningar och allehanda uppdrag haglade in. Samtidigt jag var fullblodsnarkoman, sjuk som fan och levde i källare och på härbärgen. Men jag hade funnit nånting som konkurrerade med narkotikan och de va inte bara media, nä, nä, nä! De va en människa också, min Lise!

År 2012-05-12 har jag en fotoutställning på Galleri Kontrast! Ett skott rakt opp i krysset! http://blogg.dn.se/epstein/2012/05/05/inifranbilder-fran-hemlosheten/ 

Sedan dess har det samlats en massa media/artiklar mm. är du intresserad så spana flera medialänkar från tidningar, radio och teve här! https://www.ekebert.se/artiklar-om-john-arthur-ekebert/

ETC TVÅ

LISE – FÖRUTOM KVINNAN OUTSTANDING I MITT LIV – ÄVEN MIN MANAGER OCH HÄRFÖRARE

 

De small till även litterärt! I januari i år blev jag ERKÄND FÖRFATTARE – genom mina två böcker – GATANS MAT och HÅLL HÖJDEN! som båda gavs ut 2011.

Efter att jag och Lise vart och hämtat ETC-Stockholm #9 gick vi till T-banan, uppgång Mariatorget. Slog mej ner mellan pressbyrån och spärrvakten. Poserandes med:

I högerhand Mariela Quintana Melins Intervju sid 6. ”Ger en annan bild av gatan”

I vänsterkardan: FÖRSTASIDAN.

Däremellan ser ni min första Krönika: ”Jag fnyser inte åt EU-tiggare längre”

ETC TREBESÖK TILL BOTTENPLATTAN 

Låt mej till sist beskriva:

Se till vänster om i detta ovan foto! På väggen! Jo ni ser ett V-tecken! Det är ett eluttag.

Det var de eluttaget som jag använde när jag bodde i källare, portar och härbärgen för att ladda min laptop 2009-2012.

Vid den yttersta fronten, som den pionjär jag var att ha en laptop som hemlös med trådlöst internet gällde de att få grejorna att funka.

HEJHOPPSTOCKHOLM