pralin ett

Gick spatserande Hornsgatan österut. Behövde ett par timmar i nån typ av meditations-inspiration för att ladda för ett speciellt prov som stat och kommun kräver av mej just för att jag har den svarta stämpeln på mej hur jag än gör. Okey, skitsamma nu, hör icke till denna story. Men i alla fall: Där stannade jag upp och såg, den här äldre Norska antika barnvagnen a 850 puppor visade det sig.

 pralin fyra

Blev nyfiken och knalla in i butiken. De visade sig att det var en relativt nyöppnad butik som sålde bla pralin i massa smaker. Gick runt o fota och stannade till vid disken och fick en trevlig information att:

 pralin tvåpralin fempralin sex

 ”Vi öppnade här i mars och säljer äldre kuriosa och godis” I form av praliner i huvudsak förstås med tanke på butiksnamnet. ”Så, de kanske ska vara en pralin? En för femton kronor men du får två. Två för trettio kronor men du får fyra!”  Jomenvisst och jag tar väl två, alltså fyra då. Ja valde först en med smaken av pepparrot, en med smak av hallon och en med smak av blåbär. Den fjärde får du välja till mej men en då av dina favoriter. ”Tycker du om ädelost frågade expediten. Ja tack en sån tar vi.

 pralin tre

Hejdå och vi får se om jag återkommer. Galleri kontrast var stängd så ja gick direkt ner och satt mej att vänta på 55an. Då mumsade ja praliner. Tammetusan om ja inte kommer återvända till Mariatorgets Pralinfabrik Hornsgatan 29 B och den där pralinen men smak av ädelost, jo den tror ja bestämt toppar.

pralin sju

HEJHOPPSTOCKHOLM, blink blink!