Klockan 0200 fredag 27 mars vaknade jag åter av en lövblåsare. Här kommer Östermalms mystiska nattliga städpatrull på Östermalmsgatan från Fältöverstens håll.

1

Observera de fyra arbetsfordon på andra sidan Sturegatan på Östermalmsgatan. Se de två männen som blåser med sina blåsmaskiner i korningen på andra sidan. (gula kläder) På ”min sida” Östermalmsgatan ser du att den gröna traktorn precis kommit till rondellen.

9

Se den redan rena gatan innan patrullen kommit fram till nedanför där jag bor.

11

Den här gången tog jag mej själv ner på gatan minuter senare. Tycker du gatan ser så pass skitig ut att det behövs fyra traktorer, en ledarbil, och en flakbil plus två som blåser luft på gatan? Om du tycker det kan du sluta läsa nu och göra nåt annat. Om du inte tycker det kan du fortsätta läsa och se vad jag kommer fram till.

12

Helt klart är en firma inblandad som heter Kjell Janssons RKJ-Åkeri AB Se namn, last-transportbilen i förgrunden.

13

Håll med om att dessa fordon är snygga rena och dom ser nya ut också.

14

Städpatrullen med klass fortsätter ett tag till. Det går att se blåsmärken hur han dragit svep med sin blåsapparat på den redan rena gatan. Och se den stora traktorn med sin superfina skurborste av gigantiska mått. Undrar vad borsten kostar att byta till ny?

15

Sen går han vidare bort på den rena Östermalmsgatan och blåser. (Se gula gubben går på gatan) Vad är det han blåser på? Vad blåser han bort för nåt? Är målet att blåsa bort de nyligen fallna regnet? Då får han blåsa bra länge. Varför vill han blåsa gatan torr. Eller är detta ett spel för gallerian? Ett sätt att tjäna pengar? Hur går denna upphandling till? Hur mycket fakturerar denna firma? Jag vet av egen erfarenhet som tidigare reparations-målare att målet var att låtsas göra moment bara för att kunna krydda räkningen. Men det krävdes ju att man var på plats. Vid sådana arbeten var man en till två timmar på anvisat arbete men debiterade för åtta timmar. Det här tycks vara samma förfaringsmetod fast då i miljonklassen med tanke på vad dessa bilar kostar per timme och nattarbete!

16

Några delar av kolossern stannar upp och har överläggning. Vart dom oroliga pga. mitt fotograferande?

18

Här syns tydligt den redan innan rena gatan.

 

20

Nu passerar kolonnen den redan rena gatan efter att fört en massa oljud. Ett sådan här fordon lär ju kosta skjortan. Ta det x 4 traktorer så får du se vad ekonomin hamnar på. Detta handlar om milliontals kronor per år. Många millioner rakt in i företagets firmaägare. Detta ska en myndighet titta på enligt mej, hur det ser ut i dokumenten.

Jaha. Då kom en av traktorerna tillbaka och putsade lite till! Fastän nu från andra hållet. Nån jävla typ av behållare släpar han på dessutom.

22

Då kanske dom är klara för i natt Östermalms städpatrull outstanding.

24

 

Jag går upp till mitt rum. Sätter mej och börjar skriva. Tar en fika och redigerar bilderna. Två timmar går sen kommer delar av patrullen tillbaka. Åker sakta upp mot korsning men nu från andra hållet. Stannar i vändplan ett tag och brummar. Sen åker han åter bort mot Arkitekthögskolans håll. Min bestämda teori är att detta renhållningsföretag har någon typ av kontakter med nån upphandlare av gatutjänster. Det kan handla om väsentliga summor pengar som formligen regnar bort. Jag känner att detta luktar surt i form av korruption och mutor på ganska hög nivå.

Tidigare tre inlägg  Städpatrullen. 1. http://bit.ly/1BPbWUs 2. http://bit.ly/1FYqWW6 3 http://bit.ly/1HSet52

26272829 30

 En timme ytterligare alltså klockan 0500 kommer det en liknande städbil med sina borstar snurrandes på gatuytan. Eller är det en av dem som var här tidigare på natten? Iallafall så ser ni att han har gatusnurran nedfälld och liksom putsar Östermalmsgatan. Vad är detta?

31