I vanliga fall får ”gästen” inte ha egna möbler på institutioner. Med åren – om behov av större bord finns – lär man sig olika påhittiga egna lösningar. Det här är ett sätt.

Ta dej till Clas Ohlsson och köp nya stabila kartonger.

byggbord 1

SLÄPA DOM TILL PANGET!

 

En ständig återkommande fråga då man kommer med flyttkartongerna är: ”Ska du flytta?” Då svarar man alltid. Jag har fått skrivarvåning i Gamla Stan!

Och bär in kartongerna samt bryr sig icke om långa miner.

Som du ser på bilden nedan, räcker inte bordet till om man har flera olika kontorsarbeten mm mm sysslor och så. Visst, du kan använda golvet som bordsskiva. Med stigande ålder känns det både slarvigt och trögt.

byggbord 2

TRÅNGT UTAV BARA HELVETE

 

Röj först en vägg från dina påsar.

byggbord 3

FÖRBEREDANDE ARBETE

 

Släng ett getöga på garderobsdörrarna! Inte fan behövs dom! Och inte blir dom förstörda om vi använder dom som en bordsskiva en stund eller två. Men du! Kolla va rent och fint det är. (Jag bor på annat ställe nu än Aspudden se

https://www.ekebert.se/bandhagshemmet-aspudden/ 

 

byggbord 4

POTENTIELLA BORDSSKIVOR

 

Nu tar du och lägger lite tyngd i den understa kartongen. Därefter syftar du in den övre kartongen. Lämna först en glipa mot väggen för att passa ner en elsladdsdosa och överliggande textil.

byggbord 5

ALLTID EN TYNGD PÅ BOTTEN I DEN UNDERSTA KARTONGEN

 

Här ser du hur du enkelt fäster ihop de två kartongerna. Du kan variera genom att bygga fler på höjd eller fler på längd. Allt efter ditt egna behov.

byggbord 6

ANVÄND EN SKISS INNAN DU BÖRJA FÄSTA KARTONGERNA SÅ DE INTE BLIR FEL.

 

Här nedan under texten ser du ett riktigt proffsarbete. Till vänster i bild ser du en långbänk som består av fyra Clas Ohlssonkartonger. På det ser du det befintliga täcket som ingår i rummet. (Du sover bäst i ett eget täcke, en god investering vill ja säga)

Under rummets täcke är det en långgarderobs dörr. Denna modell passar utmärkt till att ställa pärmar på samt en mindre samling böcker, kamerautrustning mm. Bordslampa. Även som en avlastningsyta till det befintliga skrivbordet.

 

Nedan fönstret har du fikabordet som består av två ihoptejpade Clas Ohlssonkartonger. Det befintliga överkastet. ( Va ska man med överkast till?

Det är bara i vägen)

På överkastet en duk du tigger till dej, alltså en extra bordsduk. Det brukar inte vara några större problem. Stöter du på problem eller hinder, vänta tills nästa personalpass går på. Och lär dej av ditt misslyckande i första försöket. Smöra riktigt ordentligt om det kniper. Till höger i bild ser ni ett utställningsbord allt enligt gästens önskemål. Lite högre än brukligt. Fyrkantigt byggd av fyra ihoptejpade Clas Ohlssonkartonger. Den tål mer skakning än man i första ögonblicket tror. Det här är en god investering. Poängen är också att du nu har utrymme och förvaringsplats. Så det är bara att åka och hämta dina grejor överallt där du lämnat och ställt väskor. Lycka till!!

byggbord 7

HOKUS POKUS SÅ HAR DU TRE STYCKEN NYA BORD FÖR OLIKA ÄNDAMÅL. TIO KARTONGER. SUMMA NÄSTAN 250 SPÄNN.