Vi är fortfarande världsledande i vissa ärenden. Att ta mot behövande som kommer från krig och förföljelse! Vi kan inte låta kommun bryta mot lagen eller strunta i att ge nyanlända en snabbkurs i hur vi fungerar i Sverige!!.

När jag lästa DNS artikel idag backande jag! http://www.dn.se/nyheter/sverige/utbildning-om-sverige-uteblir-for-nyanlanda/ Min text fortsätter under bilden.

 RYTANDE LEJON

EN BEKYMRAD MAN

Ta nu och öppna fönsterna mellan samhällets fyrkanter! Även i de fall som kommuner inte bryter mot lagen då exempelvis: Där folk bor kvar i flyktingsanläggningar. Där behövs det kurs i hur Sverige är och fungerar Den första kursen är endast på 60 timmar ska de va svårt att ordna? Nej! inte om kunskapen och viljan finns!

De som har poster i kommun för detta SKA ju ha utbildning i detta och kunna se framåt hur viktigt det är att nya snabbt får info och vägledning

mer att läsa: http://www.dn.se/nyheter/sverige/kursen-behovs-direkt/

Det ser ju uppenbart ut att kommuner bryter mot lagen. Vad kan då inte mer kommuner bryta mot lagen? Då kanske kommuner bryter mot lagen, också då det gäller att stötta, hjälpa, vägleda och ordna rätt boenden åt de – som jag –  gatuskadade. Som har levt i hemlöshet och misär, missbruk till och från i fyrtio år.

Räcker inte kommuns pengar? Kan vara så. Men då får den ansvariga i kommunen ta och framlägga det på ett sätt så att Staten hjälper till! Annars tycker jag att andra ansvariga får lov att ta över styret. Ordning och reda pengar på fredag!