http://www.kungstradgarden.se/web/Evenemang.aspx

Två fantastiska dagar i Kungsan 3-4 Augusti upplevde jag. Först såg jag vår Svenska Norea Humla http://www.botkyrka.se/Nyheter/Sidor/Botkyrkas-stj%C3%A4rnor-2013-utsedda.aspx  som har i år fått utmärkelsen Botkyrkas idrottstjej Botkyrka kommun Motivering:

Norea Humla tränar och tävlar i Tai ji, en liten idrott i Sverige, men stor i Kina och på andra håll i Asien. Tai ji skiljer sig från andra kampsporter på många sätt. Tävlingsmomentet är att enskilt visa upp fasta serier av rörelser som poängbedöms. Den koncentration och det lugn sporten både kräver och skapar är till fördel även i vardagslivet.

Norea är 16 år och har tränat Tai ji sedan hon var 9 år. Nu tränar hon formerna hand, svärd och solfjäder fyra-fem gånger i veckan för Li Min Hua, en av världens främsta inom Tai ji. I år är första året Norea kommer att tävla som senior och hon aspirerar också på en plats i svenska landslaget i Wushu.

Botkyrka kommun vill uppmärksamma en ung ambitiös tjej som satsar på en sport som är långt ifrån lagom och som visar på den mångfald av sporter som finns. SLUT CITAT BOTKYRKA KOMMUN.

 ETT

Det var jättestor publik, särskilt lördag (alternativ till Pride?)

 TVÅ

Att som Svensk tjej få uppträda med dessa världsvana och mycket proffsiga Kinesiska idrottare anser jag vara mycket stort, grattis Norea!

 TRE

Dansande små krigarpojkar var även det en upplevelse.

 FYRA

Och givetvis en dansande kinesisk clown som avslutning detta pass. 

 BILD FEM

Hela Kungsan gick i de kinesiska tecknet.

BILD SEX 

Så klev jag in på avdelningen kinesisk konst, hua, de va inte att leka med. Se detta fina påbörjande verk, är det inte fantastiskt så säg! Sidenarbete med hundratusentals trådar och då kostade dessa verk därefter också.

 BILD SJU

Och detta, dessa sidenhantverk. 

 BILD ÅTTA

Här kunde jag bara inte låta bli att investera och kasta fram penga-pluringen för ett par sidenörngott och de gula med rött mönster valde jag.

 BILD NIOBILD ELVABILD TOLV

Snacka om tecken! Kinesiskt perspektiv har jag alltid blivit oerhört inspirerad av. 

 BILD TIO

 En stor konstnärs verk Shu Bozan. pris 26,000:-

 BILD TRETTON

Ljuv exotisk musik spelade denna unga dam. 

BILD FJORTONBILD FEMTONBILD SEXTONBILD SJUTTON

Mera smakprov från festligheterna och konsten:

 BILD NITTON

Och så slutligen. Det thé jag köpte på lördagen som jag först provsmakade mej fram till. Denna thé-buske har jag haft i glaset – som förövrigt jag fick på festivalen – enda sedan i lördags och bara fyllt på med varmvatten. ”Knoppen ni ser bredvid glaset är produkten innan man fibblar ner den i varmt vatten. Den thé-knoppen är vikt för Lise.