KAMERAN ÄR TRASIG

Äntligen dags att hämta mina progressiva glasögon hos den ybertrevliga butiken på Götgatan 69 http://www.dinsyn.se/soderoptik  Sagt å gjort för jag hade fått ett telefonsamtal idag från min optiker där. Visst! ögona kändes bra! Jag såg! Sa: ”Va häftigt, de liksom tar en hundradel innan fokuseringen kommer, precis som med en kamera!”  Ta en bild, fyllda ja på med. Optikern sikta å sköt! Men hur hon än sikta och fokuserade förblev vyen suddig. Vad är nu detta? Tittade på displayen och såg kortet precis som om ja inte skulle haft glasögon på mej. Precis så där som jag under tio år sett världen. Märkligt, men kameran var sönder och det kunde min fotobutik minuterna senare på Götgatan konstatera! http://support.japanphoto.se/butiker/stockholm-gotgatan/  (se bilden från butiken) Så med andra ord: Kameran Canon IXUS 130 och jag som haft en sådan medvind skils inte nu men jag kommer hänga upp “Bettan” på väggen, som ett minne. Denna lilla pocket kommer alltid finnas kvar. Många många tusen bilder har hon klarat. Men nu till detta inläggs textknorr: Jag har ju sagt att ja knallar vidare uppåt som fotograf och önskar utveckla mitt fotande en liten, liten smula. Därför har jag under sommaren bestämt att fortsätta med en ”liten kamera och en liten kanon. Äntligen kommer nu i veckan Canon ut med sin ”spegelfria” Alltså precis som de övriga fabrikanterna ut med en systemkamera av en mycket mindre modell än de traditionella och just den Canon EOS M http://www.kamerabild.se/nyheter/kameror/canon-eos-m-vi-har-provat-canons-nya-spegellosa-systemkamera-1.509227.html har jag väntat på i månader. Nu huxflux kommer den till Sverige. Titta på fotona här nedan. Så här trasig är min lilla röda. Och precis som dagens kort blev har jag sett världen i tio år. PS: Mycket märklig tillfällighet?

4 kommentarer på “KAMERAN ÄR TRASIG

 1. Jägare = blodtörstiga rika stekare. Lek handlar jakten om. Låt förbudet på vargjakt kvarstå.
  Ditt inlägg på DN.

  Skaffa dig fakta innan du yttrar dig. Har träffat säkert ett par hundra jägare och än så länge inte träffat på några rika stekare. Inga Porschar, kavajer eller hattbärande män med färgglada halsdukar viftandes med dyra Canon-kameror. Inga av dessa män eller kvinnor har varit ute på någon lek, varit på nostalgi-cykelaffärer eller sprungit runt och fotograferat felparkerare utan varit seriösa naturälskande människor som bedriver seriös viltvård.

  Själv jägare samt mellanstadielärare, dvs månadslön under 24000:- efter mer än 10 år i yrket, och ska jag vara ärlig så tar jag illa upp när någon kallar mig rik stekare som är ute och leker.

  Onödigt inlägg på dagisnivå!

 2. Härligt herr jägarniklas! Kul att du kikat runt på min hemsida.
  Vi behöver inga jägare i Sverige! Det är bara en lek för blodtörstiga djurmördare som dej min fina herre. Alla andra bortförklaringar är ren nonsens. Det är adrenalinkicken du har fått behov av, precis som vem som helst som dragit på sig ett mörkt behov.

 3. Käre John, nu har du blivit vilse i pallet i alla fall. Tänk om du kunde komma upp hit och se när våra jägare går ut i skogen. Det är äkta djur och naturmänniskor hi hi inga stekare alls men vet att man måste hålla djurstammarna vid en viss nivå! Men du kan ju sitta därute i Fittja i ditt höghus och tycka. Vargarna äter rävungar, harar, tamfår till och med river de älgarna samt höns på gårdarna. De har inga naturliga fiender här utan de måste skjutas bort. Men sant är att du nuförtiden ser ut som en “stekare! Kanske lodjuret kunde ge motstånd men det är längre upp i skogarna.

 4. Jaja, Marianne! ja får väl ge dej 1+ eller två för den både konstruktiva och välskrivna kommentaren.
  OCH du har väl… KOKBOKEN som snart ska lämnas in för tryckning. Berättelser från gatan insprängda mellan recepten. Det är jag som alltså står som författare till gatuberättelserna.
  26000 ord 150000 tecken ansvarar jag för:)) Resten är recept från kändiskockar och andra “etablerade” medborgare.
  Jag har “smugit” med två egna recept som författaren till boken (se receptlistan) TAK ÖVER HUVUD BIFF och PARKBÄNKAR LUNCH.
  Boken görs i lyxutförande med textilomslag och gummipärm. 80 färgfoton på recepten och lite andra bilder. 160 sidor 24×29 cm. Priset är 250 puppor stycket! Som hittat!!!! Klicka på länken nedan så kommer du direkt till beställningen av boken!eller gå in på länken på min sida här bredvid. Okey Marianne, men å andra sidan: Du kan väl mej både innan å utan, min förföljare:)

  http://www.magnuskok.se/se/csr-magnus-k%C3%B6k/kokboken-8558557

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.