Va tveksam först. De är inte min grej att skratta åt bögskämt. Men ok ja gjorde det och de var inget jag ångra. Fick vetskap om vissa politiska partiers påhopp på homos. Fick lite mer förståelse för homoläggningen. Hiv-drabbade har fått för mycket trakasserier, det gick inte att undgå denna afton då Jonas rocka fett och öppnade kvällen med en monolog typ ståupp, som han är bra på. Han är bra på att gå-dansa. Få publiken att skämmas eller bli ställd.

Ibland satte jag skrattet i halsgropen och blev lite stött, olustigt. Men det gick snart över och jag skrattade hjärtligt med Jonas.

Han gasar på bra, varvat med trams 25%

Scen och scenkläder, ljus, musik, musiker excellente.

Sångröster: Svårt höra orden trots Svenskan. Dansen var medryckande.

Stämningen var god och Jonas fick med sig publiken på lite Robert Carl Oskar Broberg stuket. Med sting i ord och ramsor.

 

När han satt och ”filosoferade” med nån Jim och snacka om telefonkiosker, femtioöringar, Clock mm. Då var de riktigt kul.

Tror att showen skulle vinna på att minska flörten med publiken med kukskämt. Det behöver inte strykas under så hårt hans läggning. Det blir överdrivet och försvagar helheten.

Annars var det proffsigt. Trots den lite bittra kritiken som mest består i min egna läggning samt de negativa erfarenheterna jag råkade ut för som barn av män.  Denna show såg jag främst för att försöka bearbeta det hemska jag upplevde som barn.

Mitt betyg blir i alla fall en 4a som helhet.

Ljussättningen, scenarbetarna, dansen, Jonas ”gå-dans” och ”Monologen av Jonas till nån Jim” får högsta betyg. 

http://www.dn.se/kultur-noje/scenrecensioner/gardell-ar-lagom-elak-och-ekivok/

 

j1j2j3j4j5j6j7j8j9j10j11