Min gode vän ”Janne Lången” Sjöström blev personrånad inne på akutboendet Grimman.

Janne berättar:

”Jag försökte sova men ja var för nervös i högvarv för jag mådde dåligt. Två timmar senare när jag varvat ner så rycker några i min säng på härbärget Grimman. I en fyrbäddssal där personalen släpat in ytterligare en säng, alltså fem sängar i en fyrbäddssal.

Fick sova med rikspundare som lindade en halsduk runt halsen på mej medans den andre höll mej fast! De ville strypa mej! Så försökte de bryta av mitt finger där jag hade en minnesring från mitt förflutna. Jag vred mej ur greppet utan att de bryter av mitt finger. Så får dom ringen bara för att lätta på trycket på något vis. Då försöker de ta mitt armband som även de har stort värde för mej.

Så lindade de en stor handduk runt mitt huvud så de inte skulle höras när jag skrek, de hade ett metallrör i händer inlindad i ett tygstycke för att dämpa ljudet från smällarna på mitt huvud! De sa att ja va polis eller golbög!° Men de e ja ju inte. De slår mej jättemycke.” (Slut citat Janne Lången)

Jag säger bara det! Hur kan de få gå till så här? Det tog sen flera dagar innan Janne vågade hämta ut sina personliga tillhörigheter från Härbärget för han var så skakig, rädd och ängslig att bli rånad en gång till.