Bankkort

Jag har betalningsanmärkningar och får därmed endast ett uttagskort som kallas för frikort. Efter 16 uttag under ett år tar min bank Handelsbanken en avgift på tio kronor per uttag. Med hjälp av min tjurskallighet eller envishet har jag bestämt mej för att aldrig längre ta ut via bankomat. Jag går in på banken och hämtar kontanter. Egentligen blir denna process dyrare i längden för banken med personlig kontakt. Men bankernas girighet äter upp deras förnuft. Nu när barn också får bankomatkort – då som först uppmärksammas detta.

Flera banker har sänkt gränserna på bankkort för barn. Samtidigt har man lagt på speciella barnpåslag, skriver Dagens Industri. ”En ful taktik”, tycker en ekonom. Citat: SvD artikel SvD NÄRINGSLIV. Jag instämmer till 100% Men detta har redan utsatta fattiga människor drabbats av för dem som har Handelsbanken eller Swebank. Bra att det nu kommer fram! Jag har tagit upp detta på bankkontoren. Vid ett tillfälle på Handelsbanken Götgatsbacken sa banktjänstemannen till mej: ”Men att gå in på banken kommer bli ännu dyrare för dej” Jag höll på att baxna! Blev förbannad och frågade vad hon menade. Då sa hon: ”Hm, ja, du får ju lägga ner tid på att gå in på kontoren” Det är banken som losar tid. Jag skiter fullkomligt i om jag så får stå tjugo minuter inne på banken. Bara jag slipper beta tio kronor.

 http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/extra-paslag-pa-barnens-bankkort_3892018.svd