Så bekom det sig att Hasse, en Glasputsare från Söder råkade bli med i min fotobok ”HÅLL HÖJDEN!” Här ser ni Hasse äntligen få sitt egna signade ex.

hasse ett

sida 48-49 ”STAVEN – EN SISTA LÅT

 

Från boken HÅLL HÖJDEN!

1O. STAVEN EN SISTA LÅT

Ni ser honom där i bakgrunden bredvid ”Johnny Bråttoms” cykel. Röd jacka med fullt span på vad som hände runt Staven i förgrund. Här nedan får du hela texten till fotot sid 49.

STAVEN
– EN SISTA LÅT

”Så blev det. Staven dök plötsligt upp. Ledsagad numera för han har plötsligt blivit dement. Vet inte var han är eller vart han ska. Nu sitter Staven mest inomhus nånstans. Staven och Roffe Poffe Päronpung var ett redigt radarpar under en massa år på bänkarna i Tullen där Tanto börjar. Där drog dessa herrar loss den ena dängan efter den andra så fort det fanns en gitarr. Det var Staven som stod för det rena vackra spelandet med en oerhört mjuk och fin röst. Roffe är den mer bluesiga av de två. Denna bild lär vara den sista på Staven in action med gitarr från bänkarna. I bakgrunden skymtar »Glasputsaren«. Cykeln med trälådan är »Johnny Bråttoms«, den ende mannen i stan som fått tillstånd att cykla in på Systembolaget. Till höger: den nya generationen.” Slut citat fr boken.

 

Så där är alltså Hasse, han med röd jacka då, grön jacka idag, bläddrandes i boken.

Till kännedom:

Staven, han i förgrunden med gitarren, foto två, avled nått år efter detta foto 20 april 2011.