Fick en glad förfrågan från Bengt Björkbom om jag ville vara med. Visst tyckte en annan glatt!! Igår dök jag upp i Gnesta vid 08:00 redan. På samma tåg kom Krister Kleréus som jag kände igen från blogg på Fotosidan. Vi spikade och hängde tillsammans. Bengt började kolugnt med sina åtaganden som ansvarig och initiativtagare och höll den coola sociala stilen hela långlördagen tills jag och Lise, min älskade Liselott Sjöstedt som för dagen va vackrare en någonsin – tänkte på refrängen si så där klockan slagen sexton. Men innan dess hände massor:))

Vid tiotrycket började det flockas folk runt fotoloppiset. Jag såg en begagnad fotobok med text av G.W. Persson och fotografier av Anders Petersen, boken ”FÄNGELSE”. Efter ett mindre prutande köpte jag boken för sjuttio spänn. Jag köpte denna bok mycket för att också visa polare här på Stödboendet Lönnen fotoboken! Polaren kände igen snubbar i den och en annan polare här på Lönnen var med i fotoboken: en av killarna i bastun! Och en av personalen här på Stödboendet Lönnen hade träffat en annan snubbe i boken, på ett flygplan!  På www.antikvarie.net  står fotoboken i, mellan 1,000:- och 2,400:- Bonus och nice.

Efter tioslaget på Gnesta-Planket kom en ”broder” till mej knallandes från ”Apoteket röda näsan”  som hade nyss öppnat och han kom med sin pilsner och två till från ”Gnestas gubbar”. Brodern så att säga, fastnade för mina hemlöshetsfoton och sa det också. Nu hade betraktarna anlänt också, en timme! innan öppning. Vid lunch kom brodern för andra gången o lite piggare nu. Mikael som brodern heter ville köpa fotot ”TANJA” Han va helt kär i bilden. Ja sa: Den kostar billiga 500 kronor men du får den för 250 eftersom vi kommer från ”samma gäng”. http://www.dn.se/blogg/epstein/2012/07/29/en-kram-i-gnesta/

http://www.silobreaker.se/spnerier-gnesta-planket-2012-5_2265868043487805525

http://www.merilaid.se/2012/07/28/gnestaplanket-2

http://lensbabie.wordpress.com/2012/07/31/gnestaplanket-nagra-portratt-och-lite-smatt-och-gott/

 

Mikael pinade iväg för att fixa stålar. Vid stängningsdags återkom han och var ledsen. De 160 kronor han fått ihop hade gått till mat. Jag tittade på honom, tittade på Lise och bestämde mej! ”Du får fotografiet av mej” Broder Mikael blev jätteglad!

Såå, till slut! Snacka om att en annan fick blodatand! Hmm? tänk om nån hoppar av Vitabergs-Planket? Jag ska höra mej för om jag kan anmäla mej som reserv!! De vore nåt, Vitabergsparken, ja de vore nåt.

Jag tackar alla trevliga människor i Gnesta! Det var en stor fröjd att komma till er kommun! Och ett jättetack till Bengt Björkbom som stannade upp överallt och hade tid till precis alla och allt minst i tre varv runt härliga Gnesta-City dessutom! POWER TO THE PEOPLES

http://lensbabie.wordpress.com/2012/07/29/gnestaplanket-2012/