Soppköket Gatans vänner

Den drivande kraften är Annette Göthlin – vars far var hemlös och alkoholist.

Detta rullande levande projekt kom till för snart tre år sedan. Trots att Gatans vänner i grunden handlar om utsatthet är stämning på topp och det ligger en nätt positiv atmosfär dessa timmar vid Björns Trädgård. Gör ett besök bäste medborgare!

IMG_8895

ANNETTE INITIATIVAGAREN

 

Annette såg hur sin pappa hamnade i utsatthet, hur sjukdomen tog honom. Annette förstår att det inte endast är individens fel utan det hänger ihop med hela livssituationen och delar där som det inte går att själv styra över. Myndigheternas fyrkantighet bland annat. Det här är även ett sätt att hedra de utsatta, sprida det goda och låta individen känna att människor bryr sig. Det är fint. Det är stort.

IMG_8897

MÅNGA SAMLAS PÅ MEDIS

 

Varannan lördag har gatans vänner soppkök intakt. Stämningen är mycket god och fler av hjälparbetarna kommer stadigt tillbaka. En å annan ny hjälpande hand kommer då och då. Detta är ett tacksamt arbete och ger faktiskt vinn and vinn så som så mycket annat i livet då vi VÄLJER! att lyfta fram den goda sidan i oss.

Då kommer det ett gott positivt flo tillbaka.

Så, gott folk! Nästa träff gatans vänner har är lördagen 30 maj klockan 15.00 och framåt några timmar. På Medborgarplatsen vid Björns Trädgård. Kom dit och skapa kontakter och häng lite vettja. Du kan gå med i deras grupp här.

‪https://www.facebook.com/groups/195126403958627/

Bidrag av allehand sort tas tacksamt imot, kläder, mat mm mm som du vill avvara från ditt överflöd 

 

https://www.facebook.com/groups/195126403958627/