Jag är fullkomligt övertygad, att när det gäller att skilja på rätt/orätt, moraliskt/omoraliskt, snatta eller roffa åt sig alltså utnyttja, så är en livsmedelshandlare lika fräck och omoralisk som den lilla snattaren när det kommer till sin spets. Om jag hade en mataffär iallafall så skulle jag givetvis ta den hundraprocentiga friheten att tänka: ”Jag tar allt från affären jag behöver och lite till, de är tammefan min rättighet och givetvis skriver varorna på övrigt svinn. Varför ska jag som har en butik betala för varorna.”

Så skulle 99% av dej tänka också, eller hur! ERKÄNN!!

Övrig iakttagelse: Cirka 30% svinn kommer från anställd/ägare samvete. Att skrika efter hårdare lagar mot snattare är bara den vanliga bitterheten som visar sig här allmänt. Jag vet av egen erfarenhet som mångårig snattare, att har man torskat i en butik ska det mycket till om man går in där igen. Så, till dom närliggande livsmedelsbutikerna runt plattan säger jag: Runt plattan surrar det ordningsvakter, väktare, civilare och konstaplar om vart annat. När något negativt händer tar det sekunder endast innan ordningen är återställd. Att framställa så som att var och varannan snattare skriker ”knulla” och drar kniv ligger under rubrikerna ”Pomperipossastuket” Jag verkligen ser hur näsorna växer. Så till sist, det där med det stor svinnet som det skriks galla över. Som någon till mej igår påpeka: ”Kanske det är ett snattarsvinn på tiotusen i månaden i en liten livsmedelsbutik, men det är ju inräknat i ruljansen och det ska butiksägaren vara glad för. Att det inte är mer statliga kontroller för då som sagt kan han veva in sitt egna omoraliska förfarande.

 

HEJHOPPSTOCKHOLM som i vanlig ordning står för att det finns nog ett hopp om vår storstad trots allt, blink blink

PS: det är bara tjuvar som upptäcker tjuvar, för den som inte tjuvar ser inte det!