på Galleri Kontrast, Stockholm

När jag ger mej in i ett projekt eller utvecklar ett intresse gör jag det inte slarvigt. Gör man nånting noggrant blir också resultatet lysande. Men att mitt fotograferande skulle bära sådan fin frukt gick det inte att föreställa sig. Betraktarna såg bilderna och häpnade faktiskt både över det jag fångat, blickar, ögonblick av stunder som vart mörkade för den stora massan och över bildkvalitén. Allt skapat av en påtänd narkoman med en liten orange pocketkamera av märket Canon i sin hand, alltså jag. Men icke att förglömma: Herr Franki, alltså min ”handledare” Fotograf Frank Aschberg i projektet Bildens Röst. Nu är vi vänner och kollegor. http://www.frankaschberg.com/

I april/maj detta år sålde jag gatutidning Situation Stockholm som hemlös. Idag knappt två månader senare är denna tidning intresserad av mej, men nu som fotograf. I augustinumret är jag med i bildreportage som vilken proffsig fotograf som helst, de ni me smör på! Eller hur fröken ur!! Ja, flera intressanta förfrågningar runt mitt fotograferande har kommit in.

Nu sliter jag med att utveckla datateknik för dessa ändamål. Betänk gott folk att mina datavanor är nya, med bildbehandling och gudarna vet vad. Jag var pionnjär på härbärget för några år sedan med laptop. Men jag utvecklar ett intresse och gör det inte slarvigt.

Jag tackar särskilt för all uppmärksamhet. Här är lite länkar till artiklar och bloggar om utställningen Bildens röst på Galleri Kontrast maj 2012.

DN. Lars Epstein: Inifrånbilder från hemlösheten

DN. Lars Epstein: Bostadsministern besökte fotoutställningen om hemlösa på Galleri Kontrast

SvD: Vardagen genom en hemlös lins (TT)

Bildens rösts blogg (Oscar Poulsen)

Bloggen Spånerier (Alf Johansson) Utställning på Galleri Kontrast