Håll höjden!

Bildtexter

 

John Arthur Ekebert

Sigtunastiftelsen 15 augusti – 17 september 2012

 

(OBS! Första bilden sitter utanför Rosengådssalen)

Kultur ur mitt perspektiv

Från gatuplanets perspektiv är ett uttryck som idag börjar bli tjatigt för mej. Det står mej ibland upp i halsen ska ni ha klart för er. Men å andra sidan är det som en plikt idag att rapportera till er från Bottenplattan. Berättelser och bilder. Jag var pionjär på härbärgena både med lapptopp och med digitalkamera. Polarna fattade inte vad jag riktigt sysslade med när jag satt där med trådlöst och skrev ut i cybern mina rapporter. En polare, Stefan heter han, sa till mej en dag på Stadsmissionens dagverksamhet, ”Johnny! Du kommer bli en sån där kultur-personlighet”. Undrar om inte Stefans siande fick rätt. Ibland blev jag bestulen på den tekniska utrustningen och då for jag bakåt i utvecklingstid, ibland ett år, men slet skiten ur mej för att hinna ikapp det jag bara måste göra. När det var för stökigt på härbergena och det fanns personal som förstod, som Åsa exempelvis, så låste hon in mej i den stora klädkammaren på härbärget så jag fick skriva ifred! Tack Åsa