Nu är det Sveriges tur att få vara med om folkvandringar hit. http://www.dn.se/ekonomi/barplockare-svavar-i-ovisshet

http://www.dn.se/nyheter/sverige/taltlager-uppror–nu-ska-barplockarna-bort

Men dagens vandringar försöker styras av lagar så som det inte gjorde i begynnelsen eller tider efter. Jag behöver icke vara en historiker för att dels begripa att det är misär och hunger som styr och dels att den ”drabbade” befintliga befolkningen reagerar negativt kanske aggresivt.

Detta gäller även grupper i Samhällsgrupper så att säga. Alltså mindre sammansättningar – Som oss hemlösa Svenskar, redan utsatta här i Sthlm. Vi känner trycket på natt/daghärbärgena och tycker att andra kulturer tränger sig på.

Det är en naturlig reaktion och det som händer i Tierp med flera ställen. Nu med invasion av plockare går i samma anda som på andra ställen, som sagt.

Urbefolkningar som Indianer exempelvis, blev till slut utrotade. Men i andra fall har ”nyinflyttade” nykulturer vunnit och tagit över. Dessa processer ligger på 30-40 år. Finns säkert massor av liknande fall i Världshistorien.

Befolkningar och grupper rör på sig och det är ett naturligt inslag på jorden, så nu är det Sveriges tur. På gott och ont.

Tips till er här i Sverige dit det vandrar andra kulturer:

Gilla läget! Bemöt och hjälp till istället! Då vi inte tar hand om alla bär kan ju andra gott göra det. Ni – om ni törs förstås – men det vet ja inte om ni törs, försöka hitta personer i nygruppen som ni tycker om och kan göra något tillsammans med. Byta tjänster eller hitta inspiration. 4-500 människor som det handlar om i detta fallet kan ju omöjlig förstöra landet så pass mycket som ni säger. Det är ingen atombomb ni snackar om. Gilla läget! Nu är det ni i glesbebyggelsen som drabbas. Norr är ju avbefolkat ju! Dom flesta av er vill ju egentligen själva inte bo där eller många av er unga iallafall om jag förstår historien någorlunda rätt.