Pressmeddelande 15 april 2015

Pressmeddelande De utsattas dag (pdf)

Välgörenhetsprojekt för hemlösa blir gatufest på Götgatspuckeln

Mats Ronander, Sofia Karlsson, Toni Holgersson, Mats Paulson, Patrik Isaksson, Jens Hult, Benneth Fagerlund, Jacob Gordin, dunderdan och Heavy Tiger deltar i välgörenhetsprojektet De utsattas dag lördag den 25 april kl 13-15 på Götgatan 24 utanför butiken Hellstone Music. Projektet utgår från den mycket uppmärksammade almanackan Johnny och hans vänner som i vintras drog in ett överskott på 100 000 kr som gått till stödboendet Bostället att fördela ut till de boende som presentkort till kläder. – Lever du som utsatt gör det mycket för självkänslan att kunna köpa nya, fräscha, egna kläder säger John Arthur Ekebert som själv har lång erfarenhet av hemlöshet och nu brinner för att hjälpa sina polare på gatan. Det sista exemplaret av almanackan med respektfulla porträtt på människor som lever i utsatthet kommer att auktioneras ut under gatufesten.

Manifestationen invigs av Håkan Juholt, skådespelaren Magnus Krepper är konferencier och eldsjälarna och initiativtagarna John Arthur Ekebert, fotograf med mycket mera och Svenne ”Hellstone” Hellsten bidrar på och bakom scen.

Klicka på länken för högupplösta bilder för fri publicering; https://www.ekebert.se/manifestationen/bilder-for-publicering/

Kontaktperson: John Arthur Ekebert, mobil: 0765-95 79 39, mail: john@ekebert.se, hemsida: https://www.ekebert.se/manifestationen/

John Arthur Ekebert, fotograf, författare, krönikör, bloggare, debattör och estradör bor numera på ett stödboende och räknas därmed fortfarande som hemlös. Han har gett ut två böcker, haft ett antal fotoutställningar, är krönikör på ETC Stockholm och har blivit en röst för de utsatta i samhället.

 

.

.
.

Svenne-HellstoneSvenne ”Hellstone” Hellsten, själv gammal musiker, driver den legendariska musikbutiken Hellstone Music, som har såväl den svenska musikeliten som internationella stora artister som kunder. Förutom musiken, instrumenten och gamla samlarprylar i allmänhet brinner han för att göra gott i samhället.