Börjar med det en skribent brukar sluta med: Tack bäste General för GnestaPlanket 2014 Bengt ”Benganbus” Björkbom http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=24159 För din otroliga kraft att få denna högtidsdag att bli så vackert socialt. Jag summerar idag, du summerar imorgon, som du uttryckte dej vid efterfikat detta femårsjubileum.

 

Här ser vi Bengt på fm spika upp sistaspik för dagen.

1

BENGANBUS IN ACTION

 

En fotoserie av

2

MICKE BORG

 

Beata Bergström fotograf, konstnär, författare. Började fota på femtiotalet på ett nytt sätt. Hon var först med att fota skådespelare som inte var tillgjorda. Tidigare hade skådespelarna på order poserat inför kameran. Beata tog bilder som en reporter gör idag.

3

BEATA BERGSTRÖM IDAG

 

Beata var inte med själv. Bengt skötte hennes upphängning. Dock kom vänner till Beata och betraktade hennes alster.

4

18

BEATA VAR FÖRE SIN TID I DENNA TEKNIK FOTA SKÅDESPELARE.

 

Fotoloppis efter fotoloppis efter fotoloppis.

5

6

7

8

9

 

Lise halsar på med sin hälsa i sin känsla.

lise 3

 

LISE HALSAR

 

En gatufotograf som tidigare på planket ställt ut foton på Punkare vid Centan. Bilder jag tycker om liksom denna serie

11

KRISTER KLERÉUS BIDRAG TILL ÅRETS GNESTAPLANK. KRISTER HÖGER I BILD

 

Närstudie på en av Kristers foton. Jag såg först det nöjda ansiktsuttrycket. Sedan pilsnerflaskan i högerhand och tyckte fotot var riktigt bra. Då säger krister: ”Frugan hans är uppe på dansgolvet. Ser du frugans handväska han noga vaktar.” Då blev fotot för mej en höjdare.

12

MAKEN VAKTAR FRUGANS HANDVÄSKA. FOTOGRAF KRISTER KLERÉUS www.krister.fotosidan.se

 

Erik Danielsson, lärare i fotografi Sörängens Folkhögskola i Nässjö. Visar foton på Kolmilan. Trä som omvandlas till kol

13

KOLMILAN FOTOGRAF DANIELSSON www.erikdanielsson.se

 

Den är bilden tilltalade mej lite extra. Mannen kommer gåendes med en melon i ett bredvid ett Melonstånd. Kul, ovanlig och spännande.

14

FOTOGRAF MATS ADSTEN www.adsten.se

 

Det här fotot jag tog blev lustig. På de viset att fotot var mörkt förutom mannen och hunden som på något vis var upplysta. Min skugga syns tydligt i reflexen från den glasade tavlan. Åter en spännande bild med jag som bonus.

15

PHOTOJOURNALIST MARCUS GUSTAFSSON

 

Fotografen till höger om mina bjöd på denna färgglada serie

16

FOTOGRAF GUNTA PODINA www.gunta.eu

 

Skjut da gubbar, skjut! Skrek ja! Å dom sköt! Å ja sköt!

17

RENA RAMA VILDA VÄSTERN I GNESTA!

 

Så kom han i alla fall. Allas vår Fjellis

19

CHRISTER ”FJELLIS” FJELLMAN

 

”En bild är ingenting märkvärdigt” Citat Bernt. Vad säger man om en sådan här bild? Släng dej i väggen Joseph Mallord William Turners efterföljare. Nu e de foto som gäller!

20

FOTOGRAF BERNT CARLZON

 

Kungen av telefonfotografering

21

FJELLIS

 

”Fota da förfan fota!” Skrek Torsten Flink till fotografen som berättade att Torsten HATADE! Att bli fotad. ”Gå nu” Sa Torsten när Kjell lyckades ta denna bild på den omtalade Flink.

22

FOTOGRAF KJELL CARLSSON SÖDERTÄLJE

 

Så klart Lise å ja skulle va me tillsammans på bild

23

FOTOGRAF BENGT BJÖRKBOM

 

Precis som Foppa alltid var sist ut till omklädningsrummet efter träning och match, är Generalen för GnestaPlanket sist att plocka ner sina alster. Bengt skötte även Beata Bergströms upphängning (Höger i bild) då Beata är dryga 90 år.

24

BENGT, FÖRST IN, SIST UT. VICKEN ELDSJÄL!

 

För min egen del ser jag planket i tre akter. Akt ett: Upphängningen, ingen andas, alla är koncentrerade. Det som hörs är endast hammarslag och X2000.

Akt två: Alla fotografer hoppar och studsar ljudlöst och fixerade fram och tillbaka. Skjuter skott härsan å tvärsan och inbillar sig att ingen ser skotten. Men se då går dom bet! Jag är en iakttagare av klass.

 

Iakttagaren syns inte,


Han har inte tid,


Han iakttar,


Han har inte tid.

Överallt finns en iakttagare!

Man vet!

För jag är en iakttagare!

Jag iakttar iakttagaren!


Vet du,

att du det vet?


Du iakttar iakttagaren jämt när jag är iakttagaren!


Alla är i…

 

Akt tre: Då publiken kommit igång börjar det samtalas hit och dit, fram och tillbaka. Glatt skrattandes med varandra berättas den ena spännande storyn efter den andra. Jag stormyser och är med mitt i!

 

Ett stort tack till Gnesta, till publiken och alla fotografer. Punkt för i år! Tack för kaffet, vi hörs och syns sista lördagen i juli 2015. Ha det bra så länge. Mvh från ”De hemlösas egna fotograf”