Att vi människor utnyttjar situationen när vi får möjlighet är vida känt. Jag tänker på Tillväxtverkets omoraliska.

Vi gör inget åt detta. Med jämna mellanrum kommer nyheterna med liknande händelser som denna. Men i grunden görs det ingenting. Det blir en läsarstorm i det aggressiva. Folk öser ur sig sin ilska. Men det har vi gjort nu i massmedia så länge jag minns. Klippa och klistra mm tokerier. Men så rinner det ut i sanden och de inblandade – kanske – får lämna sin tjänst och då, i så fall med en jättefallskärm.

Vi – tycker jag – får skylla oss själva. Ekonomisk brottslighet som korrupterar och urholkar välfärden. Gör det sämre för den stora slitsamma massan. Bestraffas knappats i jämförelse med en ynka svag missbrukare som begår kanske snatterier mm småstölder. Den stackaren trycks ner i skorna medans vårt system knappt straffar eller tillrättavisar den stora elefanten som går på i ullstrumporna.

Vi alla tillåter det vara på detta viset. Det är ju helt klart bevisat. Nu skriker hela Svenska folket och hånskrattar åt denne chef. Imorgon är det glömt och detta upprepas. Men bara vi alla får skrika ur oss vår ilska en liten, liten stund så blir det bra.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/hog-chef-det-fanns-alternativ-som-var-billigare  http://www.dn.se/nyheter/sverige/konversationen-mellan-dn-och-christina-lugnet

http://www.dn.se/ekonomi/ministern-fick-inte-veta-sanningen