Fick en Cykel! Pang skitsnygg! Gratis! Ojdå? Tack polarn! Skitsnygg stil och till en viss Lady! Lise givetvis! Pank! klockan var fem i morse. Cykel olåst, inge lås! Är den kvar? Ut på gården! Ja! den är kvar, den är kvar! Cyklade till Zinken T-bana, hade ju nada stålar! Hiss ner, cykel fram nära storgrinden vid spärrvakt och hon grinig! Jag: tung packning! Planka i vals! Gick tillbaka innanför spärrarna till storgrind, trycker grön! blir grönt! ställer upp barnvagnsporten med min stora väska, går själv ut och…

Tjaa? Nu reagerade damen i spärrluckan!  Megafonen gick, tut, larm, telefon! ”Du får inte ta med dej en cykel på tunnelbanan!”

Rulltrappen ner med cykeln! Fruängsvagnen kom, stod där, som vad som, som vilken passagerare som helst som väntar på tåget men med cykel förstås! Den skulle ju levereras, men tänkte… glider nog med linje 14 till Hornstull station hursom. Här är du ju inte bra att stå och vänta på linje 13 till Fittja.

Tågchaffisen skrek i högtalaren! ”Du får inte ta med cykeln! Du med cykeln kliver genast av igen” Och vägra åka. Ja: suuuck, pust! Ut igen med cykel och väska tung. Bara gick till mellangången mellan färdriktningarna. Och förstod att här gäller det att: När tåget kommer vara så snabb in i vagnen att chauffören inte hinner öppna sin dörr och titta ut. Jag stod alltså i startgropen och skrek: ”SEEE UUUP!” tåget kom, stannade, dörrarna åkte upp! Å jag rusar som fan! Svisch, inne med cykeln. Tåg mot Mariatorget! alltså fel håll. Hoppa av där! Gick andra sidan. Stod i startfållan i mellangången mellan färdriktningarna igen, då linje 13 Fittja kommer!

Jag: ”Se upp!” och rusa, fan så de gick! Svichhh! Inne i tåget som nu rullar till Zinkendamm alltså rätt håll! Folk stirrar! Jag säger högt till passagerarna: ”Hade inga pengar, jag är ledsen, men den här cykeln är så Jävla skitsnygg och till Lise! Och den ska levereras!”

 Tåget gick och när vi passerade Bredäng kom jag på än bättre ide! Tricksa mej längst bak i vagnen ni vet! lade ner cykeln på golvet i vagnen ifall att. Senare: Cykeln är levererad till Den Harmoniska Byn Fittja, hem till Lise, och jag drar igen…