ATT VARA ALKOHOLIST

 

Alkoholisten benämns ibland som fyllo eller oftast som fyllo som enligt Akademiska = fyllerist = Person som omhändertas för fylleri = stark berusning som ett brott. Uttrycket fyllehund eller fyllkaja har en annan bakomliggande historia.

Men ser du en kostymklädd typ herre med portfölj som har överförfriskat säger du ”kolla vad berusad han är”

 

Enligt en erfaren äldre Överläkare jag träffat såg doktorn ett mönster. Det nämligen att när doktorn såg ovanliga namn upprepas med generationerna kunde hon konstatera att alkoholism ofta går i arv. Sedan har väl dom flesta hört talas om Vodkabältet? Det tål att betänkas gott folk.

 

Men sedan, att så vara alkoholist hur som, är ett rent helvete, för spriten dödar sakta men säkert. Självförtroendet, familjen, kroppen bryts ner och hen funkar inte själsligt och socialt om den sjuke inte får i sig alkohol.

 

Så går vi vidare i märkliga spår med alkoholen, follov me:

 

Klassbemötandet.

 

Jag ska nu ta ett exempel.

Det kom sig en vacker sommardag uppe på Hötorgs-terrassens bänkar i den lumna vegetationen på takterrassen – att jag och en söt tös satt och grogga med läsk, renat och plastmuggar. Detta utspelade sig för flera buntvis år sedan men fungerar ungefär som idag.

För kläderna gör synlig skillnad? Jag och min unge dam var denna sommar lite smått rika – tyckte vi i alla fall – så vi införskaffa kläder som klädde oss, så att säga.

 

Då kom Polisen när vi svärma o drack: ”Ta det lite fint bara” sa konstaplarna leendes till oss. Så gick dom tvärs över till två jeansklädda killar som satt lite längre bort och öla på en bänk! De jeansklädda grabbarna fick genast problem med de nu barskare konstaplarna.  TEXT FORTSÄTTER EFTER FOTO

 p1

Ja det finns mycket att berätta om bara alkoholens verkningar. Skulle den komma idag skulle den klassas som en mycket tung drog och tvärförbjudas. Vi skolas redan in på dagis att lära oss mingla, men med saftglasen.

Ett annat mönster som kan vara intressant att få vetskap om vad det allmänt gäller droger. Jag personligen har träffat många människor runt femtioårsålder som brutit alkoholens grepp och istället gått över till amfetamin och på så vis fått bort alkoholisten i sig. Även tvärtemot, som också är vanligt, de att tjackpundaren slutar med tjacket och börjar supa istället. De flesta äldre pundare har dock hepatit C, även de som i dag är drogfria.

 

På polisen nu berömda twitter skrev Öb: ”I Högalidstrappen ligger formbara fyllon som klasar” Det skulle han aldrig skrivit! De tog hus o helvete.

P1 tyckte det var kränkande och besökte oss. Öb fick sig en utskällning av mej i direktsändning. Öb fick någon dag senare be om ursäkt, även det i P1 Och nu idag 2014 skriver Öb på twitter överberusade istället för fyllon.

 

Fotot på mej och reportern från P1 är taget 07/07/2011 Med den kameran jag fick av Frank Aschberg för att dokumentera mitt liv. Hur de gick med den kameran, tjaa, gott folk, de vet vi idag.

 

HEJHOPPSTOCKHOLM som i vanlig turordning står att det finns nog ett hopp om vår storstad trots allt, blink blink

Ha en bra dag!