RUNDTUR PÅ LAND MELLAN HAMNVIKEN O GÅRDSFJÄRDEN

BILDSPEL RUNDTUREN

 

Härom tog vi – jag och några gäster och personal. En rundtur som började vid Hamnviken till utsikt över Gårdsfjärden. Vägen anlades 1912 inför OS som Sverige då stod för. Idag är det Nynäshamns populäraste stråk och strövområde. Med vattenbrunnar, strategiskt placerade bänkar och bord

Var god ta plast, dörrarna stängs, spelet kan börja!

 

Översiktskarta på området.

KARTA JPEG

 

Klicka på Bildspelet och följ med oss på turen.

 

FRÅN HAMNVIKEN TILL GÅRDSFJÄRDEN

 

http://www.stockholm.se/Fristaende-webbplatser/Fackforvaltningssajter/Socialtjanstforvaltningen/Stockholms-boende–och-behandlingsenhet-for-vuxna/Hamnvikshemmet-/

2 kommentarer på “RUNDTUR PÅ LAND MELLAN HAMNVIKEN O GÅRDSFJÄRDEN

 1. Hej Camilla!
  Intressant fråga du ställer. Jag behövde den, nåt att bita lite i.
  Jag arbetar i Mac iphoto endast.
  1) Först så bestämmer jag vilka foton som ska vara med.
  2) Därefter gör jag REDIGERING. Jag redigerar ofta fotona genom att höja både KONTRAST och KULÖR. Vidare höjer jag nästan jämnt nåt som kallas för DEFINITION.
  Liksom SKÄRPAN. Ibland HÖGDAGRAR och eller SKUGGA. VÄRMEN i bilden brukar jag också ändra. Nån Photoshop har jag inte.
  Detta gäller både natur och porträtt.

  Nu till bildspelet:
  Just tyngden på fotona är svårt att bestämma. Men helt klart är att jag först gör JEPG ”medel”. Lägger dom i (iPhoto) ett nytt album som jag döper till nåt. Ändrar namn på hela serien genom nummreringföljd. Då följs dom åt i hela processen i samma ordning. Annars kan dom automatiskt ändra ordning under arbetsgången. Och det uppstår besvärligheter.
  Nästa steg Exporterar jag dom i krympt till 800 längsta sida (Stående eller liggande) Till Skrivbordet, ofta till en mapp där samt till iTunes. Sen Flyttar jag in dom igen till Iphoto. markerar ”ALLA” Går till högra hörnet längst ner i iPhoto där det står Info. Redigera, Lägg till, Dela. Väljer ”Lägg till” Och klickar på bildspel. Där finns det oliks lägen, hastigehter mm roliga varianter med musik mm.
  Hahaha! Detta sätt att arbeta på har jag löst vartefter. Men – så vitt ja vet – finns det alltid flera olika sätt att arbeta i en Dator på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.