KEJSAREN OCH KARLSSON

Barnsagor – för mej – kommer till nynytta ett halvt sekel efter barnsagostadiet. Absolut är det så. Det är först nu jag i livet kan se vad Kejsarens nya kläder egentligen har för syfte. Att visa hur vi människor även tänker tvunget som flock i massor. Oavsett om tanken är förnuftig eller inte. Det gäller i hög grad politiska strömmar, moral, mode. Även en social tillhörighet styrs av att vi som grupp ska tycka och ”tycker lika” enda från samhällsfrågor/fritidssysselsättning till vad vi i grupp ska skratta åt.

Karlsson på taket visar för mej idag människors girighet och konsten att slingra sig ur en besvärlig situation och komma till bättre materialistiskt läge genom omoraliskt handlande. (bedrägligt beteende)

Och så har vi ett annat exempel. Du står i en vägkorsning. Det är rött. Plötsligt börjar ett par tre stycken gå mot rött. Sekunden senare rör sig 90% av massan mot rödgubben. Bilar tutar snart. Här är det som så oftast att ”nån” snabbtänkt ser en lucka och ilar iväg. Men den ”lucka” var så kort att den endast fungerade smärtfritt för den som först fångade möjligheten. Men det ger en signal till resterande 90% av flocken att göra detsamma. Därav tutningen men framförallt skapar det negativ stress hos 70% av denna folkmassa.  Här tränar jag ständigt att stå kvar och det fungerar cirka åtta gånger av tio att jag med träningen inte går mot rött. Det är jag stolt för.

 Vi har alldeles för lätt att göra som andra gör. På gott och som jag här beskriver på ont. Men som en tröst vill jag tillägga. Det här ser vi alla ibland men de flesta av oss slår den tanken och insikten bort ifrån sig.

MORGONINSIKT

blivande kändisen

I SKUGGAN AV FÖRNUFTET

4 kommentarer på “KEJSAREN OCH KARLSSON

 1. Sanningen lyfter bäst i motvind.

  Vår sista skjorta i livet saknar fickor

  handslag

 2. Asgrym bild med riktigt grym text! Den skulle jag gärna ha på väggen! Wow – texten går rätt in!
  Suverän komposition! Bra jobbat!

 3. Nu blev jag ännu gladare! Att du ser och beskriver det du ser. Du Gunilla kan – om du vill – se mina foton live.
  FOTOUTSTÄLLNING LÖRDAG den 24 MAJ kl 12-19
  http://www.urbanartroom.se (Göteborg) gör en första utställning med mej.
  Det blir en PopUp utställning i Stockholm i foto studion på Bsmart Döbelnsgatan 85.
  http://www.bsmart.se Helgen 23-25 maj.
  Vernissage lördag 24 maj från kl 12-19
  Varmt välkommen Gunilla

  • Jättefint John – jag kommer gärna. Du nämnde kort utställningen på Epsteins föredrag. Tack för inbjudan – ska kika på länkarna – Vi ses! Ha allt gott så länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.