KÄRA KVITTRANDE HERR KLING OCH KLANG!

 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=4591876

Kallades “formbara fyllon” på polisens Twitter

Uppdaterat: torsdag 07 juli 2011 kl 16:50 (publicerades torsdag 07 juli 2011 kl 15:44) , P3 Nyheter 7 kommentarer

Yvonne Asselmeyer, John Arthur Ekebert och Roffe Sjöberg hänger i Högalidsparken varje dag. Polischefens tweet kallar de "översitteri" och "kränkande". Foto: Martin Jönsson, P3 NyheterYvonne Asselmeyer, John Arthur Ekebert och Roffe Sjöberg. Foto: Martin Jönsson/SR

I förra veckan twittrade en chef på Södermalmspolisen i Stockholm om fyllon som “låg i klasar” i en park. Inte så kul, tycker de som polisen skrev om.
– Jag blir upprörd när jag läser det här, säger John Arthur Ekebert som var i parken när polisen kom dit

slut citat P1

 

jag skrev själv om detta på. http://hemlos.situationsthlm.se/johnny/2011/07/trapporna-vi-hogalid/

Att nu när det åter kränkts och trampats över av dessa kvittrande konstaplar skyller dom nu på att dom är nybörjare!

Att kontinuerligt twittra i dryga året? Då är den som Twittrar proffs, tycker jag. Eller hur! Inte är någon en nybörjare då. Twitter är förövrigt som vilken media som helst men med begränsade tecken. Om det nu är så svårt för tjänstemännen/poliserna att lära sig detta då måste jag ifrågasätta deras hela kompetens. Ett tag tyckte jag att detta dom gör är nice, men nu vetti tusan, efter vad som nu kommer fram. Särskilt med tanke på kompetens att sköta ett oerhört viktigt arbete i samhället med ansvar för medborgarna i det yttersta.

 

http://www.dn.se/sthlm/twitterpoliserna-maste-akta-tunga 

http://www.dn.se/sthlm/stockholmspolisen-gor-en-pudel-om-signalement–igen

http://www.dn.se/sthlm/stockholmspolisen-gor-en-pudel-om-signalement–igen

 

 


 

 

4 kommentarer på “KÄRA KVITTRANDE HERR KLING OCH KLANG!

 1. Det har gått för långt när man inte kan säga att snattaren såg ut som en ljushårig skandinav.
  I polisens arbete ingår att snabbt kunna informera hur en person ser ut för att om möjligt få fram uppgifter som leder till ett gripande.

 2. Det är mycket som gått över styr i samhället. Allt för mycket.
  jag håller faktiskt med dej, i din sakfråga!
  Har du då något förslag på hur vi skall bemöta detta vore jag tacksam.

 3. @John Arthur Ekebert
  Vi kan ju börja med att sluta vara så förbaskat lättkränkta i det här landet. Jag kan berätta om en situation jag var med om förra veckan.
  Jag var ute och promenerade när jag blev konfronterad av två killar som ville att jag skulle kolla på några guldsmycken (varför vet jag inte). Kalla mig gärna fördomsfull, men dessa två såg inte ut av vara av sorten som skulle ha råd med dylika ting och jag kände att detta var misstänkt. Några minuter senare stötte jag på en polisbil som jag stoppade och när jag beskrev de två killarna som “ganska slitna” fick jag frågan om de såg ut att vara “typiska pundartyper”. På denna fråga kunde jag svara klart Ja.
  Var det felaktigt av polisen att använda sig av detta uttryck? Det tycker jag inte. Det gjorde det så mycket enklare för både mig och dem att förstå varandra i beskrivningen av ett par personer som kanske hade begått ett brott. Och vi ska inte förglömma det faktum att om ett brott hade begåtts så fanns det också ett offer, ett offer som antagligen skulle bli glad om de stulna smyckena kom tillbaka just genom att polis och anmälare kunde förstå varandra. I mina ögon ska vi värna om brottsoffren och allmänhetens rätt att kunna gå säkra på gatorna, inte brottslingarnas “rätt” att slippa känna sig “kränkta”.

 4. Tack Johan!
  Du tror mej – hoppas jag – när säger att jag håller med dej.
  Vi bör beskriva gärningsmän efter deras utseende och där ingår även ursprung givetvis.

  Det egentliga, jag reagerade på i artikeln om Twitterpoliserna är sättet polisväsendet försöker urskulda sig på genom att framlägga att dom är nybörjare som media-spridare via Twitter.

  Som du kan läsa hade jag med YB att göra för dryga året sedan. Idag skriver YB inte “fyllon i formbara klasar” utan skriver mer snällt och diplomatiskt. “druckna personer samlas”

  Tack Johan för din fina konstruktiva kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.